Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна нов исторически успех. Той победи поставения под №11 в схемата Милош Раонич с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (10) в третия кръг на "Australian Open" и за първи път в кариерата си се класира за осминафинал на турнир от Големия шлем. Там негов съперник ще е испанецът Роберто Баутиста Агут, който елиминира Беноа Пер. При нов успех, Гришо най-вероятно ще се изправи на четвъртфиналите срещу Рафаел Надал.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=467750

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна нов исторически успех. Той победи поставения под №11 в схемата Милош Раонич с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (10) в третия кръг на "Australian Open" и за първи път в кариерата си се класира за осминафинал на турнир от Големия шлем.


Там негов съперник ще е испанецът Роберто Баутиста Агут, който елиминира Беноа Пер. При нов успех, Гришо най-вероятно ще се изправи на четвъртфиналите срещу Рафаел Надал.


Испанецът Агут е 62-и в световната ранглиста, но се представя сензационно силно на турнира и елиминира един от скритите фаворити за спечелването му Хуан Мартин Дел Потро преди да се справи с французина.

Нашето момче обаче изпитва трудности срещу Агут и има негативна статистика срещу него. Григор е постигнал една победа и две загуби срещу испанеца, като за последно се срещнаха в Пекин през миналия сезон, когато по-опитният тенисист стигна до успеха с 6:4, 6:2.

С тази победа Димитров стана първият българин, достигал до тази фаза на турнир от "Големия шлем".

Благодарение на успеха си Гришо може да дебютира в топ 20 през следващата седмица.

Този успех осигури на нашето момче 135 хиляди щатски долара от наградния фонд, както и 180 точки за световната ранглиста, които към днешна дата ще го изкачат на 20-ото място в класирането.