Новоизбраният председател на БФБ Михаил Михов предложи на кмета на общината Георги Георгиев в Ботевград да бъде създадено баскетболно училище, в което да се обучават перспективни млади играчи от цялата страна. Срещата между двамата се състоя в петък, непосредствено преди третия полуфинален мач между "Балкан" и "Левски". На разговора в кметския кабинет присъстваха още селекционерът на националния отбор на България Пинас Гершон, юристът на БФБ Елеонора Рангелова и експертът по Спорт и туризъм в общинската администрация Петко Колев.

Идеята на Михаил Михов бе възприета от кмета. Той веднага изрази готовност Ботевград да осигури сграда за евентуалното училище. То ще бъде на издръжка не на общината, а на Министерството на образованието и науката и на баскетболната федерация. Михов има намерение такова училище да бъде създадено и в източната част на страната.

Двамата се договориха да обсъдят проекта с по-големи подробности в съвсем скоро време.  Както за броя на паралелките, така и с избор на сграда. Може би новата среща ще стане непосредствено след приключване на финалната серия.