Бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов е на път да отърве затвора за втори път, показва разкритие на ПИК.
Оказа се, че Цветанов крие ключовият факт, че дълги години е приятел с бащата на съдията от Софийския градски съд Тони Гетов, който в момента наблюдава делото срещу него за възпрепятстване на разследване срещу ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.


Самият Гетов бе определен за съдия на принципа на случайното разпределение, след като първата съдийка по делото Дима Ангелова си направи отвод, след като в пресата се появиха статии базирани на непроверими клюки от юридическите среди, че тя и адвоката на Цветанов Менко Менков "имали сърдечни отношения".
Сега случаят е съвсем друг и е подкрепен с неопровержими документи.
Става ясно, че фирмата на бащата на съдия Гетов - Петко Гетов е правила ремонта на вилата на Цветан Цветанов в село Шума.
За ремонта на вилата продължава да тече проверка в ДАНС, но кой знае защо компетентните органи не са обърнали внимание на крещящия факт, че Цветанов е дългогодишен приятел с таткото на съдията, който го съди.


Разследване на ПИК установява, че Петко Гетов е приватизирал бившото държавно строително предприятие в Ботевград, което в момента носи името "Гарантстрой - 91 А". Това показват и документите.
Впоследствие Гетов-старши продава дяловете си в компанията, но продължава да работи във фирмата и да ползва офисите й, които са позиционирани в Ботевград. Преди години Гетов умира, но Цветанов продължава да изпитва топли чувства към семейството му.
Едва ли е случайно, че Цветанов е избрал фирмата на покойния си приятел - "Гарантстрой - 91 А", измежду хилядите строителни фирми в България, за да реновира вилата му.


В Ботевград усилено се коментира, че приятелството между Цветанов и Петко Гетов е покрай съдружничката на последния - Генка Партениева. Въпросната госпожа е семейна приятелка на Цветанов покрай съпругата му Десислава.


Все още не е ясно защо Тони Гетов не си е направил отвод. Към момента Цветанов също мълчи по въпроса, като вероятно е предполагал, че скандалният факт ще остане скрит от медиите и обществото.


Очаквайте продължение.