Разкритието на ПИК, че Цветан Цветанов е скрил от магистратите, че е бил дългогодишен приятел на бащата на съдия Тони Гетов, който наблюдава едно от водещите се срещу него дела в Софийския градски съд се разраства с нова сила.


Както писахме още в понеделник фирмата на Петко Гетов - "Гарантстрой 91 А" е направила ремонта на вилата на бившия вицепремиер в село Шума.


Днес компанията се управлява от Генка Партениева.


ПИК успя да я открие по GSM-а.


"Аз запознах Цветан Цветанов с Петко Гетов. Това се случи в София преди настъпването на 2000-та година. Тогава Цветанов дойде в моя офис, който беше близо до високите блокове на "Балканкар". Там беше и Петко Гетов. Запознах двамата", обясни г-жа Партениева пред медията ни.


"В този факт няма нищо странно. Аз съм дългогодишна приятелка на Цветан Цветанов и съпругата му Деси. С тях се познаваме още преди Цветан да заеме високи постове в държавата. А що се отнася до г-н Петко Гетов, той беше много контактен и добър човек. Той поддържаше контакт с Цветанов, но преди години почина", допълни Партениева.


Самият Цветан Цветанов също призна пред медията ни, че е бил приятел с Петко Гетов, но не е направил връзката с неговия син Тони Гетов, който наблюдава делото му.