На днешната редовна сесия на ОбС кметът Георги Георгиев внесе докладна, според която новата зала да бъде именувана „Арена Ботевград”. Предложението предизвика дебат в Общинския съвет. Чуха се различни предложения. Според Христо Якимов новата зала трябва да носи името „Зала Балкан”, а старата зала да бъде наречена на името на треньора Иван Андреев, под чието ръководство мъжкият отбор по баскетбол е завоювал най-много победи. Съветникът Цветан Цолов изрази мнение, че новата зала трябва да носи името на спонсор, който ще поеме издръжката на обекта. Иван Гавалюгов допълни, че в света съществува практика да се променят имената на подобни спортни обекти. Той даде пример на столичната зала „Арена Армеец”, за чието име е подписан договор за две години със спонсор.


Георги Георгиев заяви, че е съгласен с предложението на Цветан Цолов. „Общината има право да предложи как да бъде именувана новата зала, тъй като тя е основен спонсор. „До момента за изграждане на обекта общината е платила от собствени средства 5 700 000 лева. Остава да преведем още около 1 800 000 лева”, каза градоначалникът.


Предложението на Христо Якимов бе подложено на гласуване, но не събра достатъчен брой гласове. Подкрепа получи предложението на вносителя – залата да бъде именувана „Арена Ботевград". То събра  28 гласа „за” и 1 „въздържал се” – Христо Якимов.