Кметът на община Ботевград Георги Георгиев, който е и председател на БК Балкан, е изпратил писмо до президента на ПБК Лукойл Академик Валентин Златев отборът да играе домакинските си мачове от европейския турнир Юрочалъндж в Арена Ботевград. Той съобщи това  след  края на тридневния турнир в Ботевград, който бе спечелен от Балкан.


"Миналия петък изпратихме официално писмо до президента на баскетболния клуб Лукойл Академик г-н Валентин Златев, в което отправяме покана отборът да играе домакинските си мачове от евротурнирите в Арена Ботевград. Като уверяваме, че в залата ще бъдат създадени всички удобства и необходими уловия за това.


Мисля, че  ще бъде нещо естествено, ако те вземат такова решение. Защото знаете, че когато нашите фенове гледат мачове на Лукойл, в които не играе Балкан, те подкрепят Лукойл Академик. Така че - още веднъж - да заповядат. Изпратили сме писмо и ще се радваме, ако те преценят, че могат да играят мачовете си тук, а не в Самоков.


Очакваме отговор. Независимо какъв ще бъде той, ние сме заявили нашето желание те да използват залата. И не само Лукойл, а и всички отбори от България", каза Георги Георгиев в интервю за Телевизия Ботевград.