XII Международно изложение „Пчеларство Плевен’2014” - най-големия пчеларски форум на Балканите


ХІІ-mo международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен’2014" ще се проведе от 7 до 9 февруари в Търговски център „Плевен".
Форумът се организира от „Парт-нерс експо" ООД и Областен пчеларски съюз - Плевен със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен.
Медийни партньори са в-к „Пчели", в-к „Пчела и кошер", в-к „Посредник" (Плевен).
По традиция проявата се провежда в дните около празника на българските пчелари Св. Харалампий, когото почитат на 10 февруари. Св. Харалампий е покровител на пчеларите.
Участие във форума ще вземат над 130 фирми и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност - фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации.
През 3-те дни в Плевен посетители и гости ще могат да видят, договорят и купят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от: Турция, Канада, Италия, Германия, Англия, Чехия, Полша, Сърбия, Гърция, Франция, Китай, Финландия, Босна и Херцеговина, Швеция, Испания, Румъния и др. Очакват се гости от Франция, Русия и Украйна.
По традиция наши и чужди светила в пчеларската наука и практика изнасят свои лекции.
Подробностите за форума пчеларите могат да прочетат в последния 2-ри брой от тази година на в. „Пчели”.