Стремежът на актьора Мариан Вълев да участва активно в писането на сценария за 4-тия сезон на „Под прикритие" е на път да изиграе лоша услуга на хитовия сериал. Съветът за електронни медии бе засипан от жалби срещу вулгарните изрази и порно сцените, а сред възмутените е даже и шоуменът Слави Трифонов.


В новите серии на криминалния епос героят на Вълев - гангстерът Росен Гацов - Куката, шашка с вулгарен речник. „Ще ти подам един хуй в устата!", „Ще го еба в щръкналите уши", „педераст", „Пфу, господ..., мършо!", са само част от цинизмите, леещи се от ефира на държавната БНТ, пише "Всеки ден".


„Изящната" словесност на Мариан Вълев е гарнирана и с няколко секс сцени. Заради бруталните сцени продуцентите на сериала могат да отнесат глоба от 30 000 лева, стига, разбира се, от СЕМ да решат, че епизодите са неподходящи и вредят на детската аудитория.


Оказа се, че основният виновник за тази ситуация е не продуцентът и главен сценарист Димитър Митовски, а актьорът Мариан Вълев. Из коридорите на БНТ се мълви, че в последната година Вълев е влязъл под кожата на продуцента и е съумял да се вреди сред екипа от сценаристи. Мариан настоявал в новия 4-ти сезон на „Под прикритие" да изобилства от секс сцени и героят му Росен Куката да говори на език, доближаващ се максимално до речника на бандитите. „Всичко трябва да е както на улицата, иначе олеквам. Взимам съвети от истински гангстери, те повече разбират от вас!", спорел с останалите сценаристи самозабравилият се от връхлетялата го слава актьор.


Вълев имал най-големи творчески различия с единствената дама в екипа от сценаристи Ваня Щерева, която доста се възмущавала от прекалено разюзданите секс сцени. Вместо да чуе доводите на колежката си, Мариан я посъветвал да гледа номинирания за 5 статуетки „Оскар" холивудски шедьовър „Вълкът от „Уолстрийт".


„Нашият май се помисли за Леонардо ди Каприо...", злобно подмятат по адрес на Росен Куката част от актьорите от „Под прикритие".