Кметът Георги Георгиев връща партийния клуб на общинската структура на БСП. Помещението се намира се в бившия „Стройрайон”. То е общинска собственост с полезна площ от 23 кв.м.


Ръководството на БСП – Ботевград се отказва от делото срещу действията на кмета за прекратяване на договора за наем. Поредното съдебно заседание бе насрочено за 3 февруари 2014 год., но не се състоя, тъй като от партийната организация оттеглиха исковата молба. При това условие общината се съгласи отново да отдаде под наем клуба на общинската структура на БСП.  


Да припомним, че съдебният спор започна в началото 2013, след като Георги Георгиев издаде заповед за прекратяване на наемните взаимоотношения поради проявен инвеститорски интерес към обекта, в който се намира клубът. За свидетели от страна на БСП бяха призовани Драгомир Стойнев и Кирил Добрев, които проследиха отблизо случая.    


Междувременно градоначалникът предложи на организацията да се нанесе в друго помещение – общинска собственост, което се намира до блок 10 в кв. „Север”. Местното ръководство на партията не прие предложението с мотива, че въпросното помещение е подходящо по-скоро за квартален клуб, отколкото за общински клуб на парламентарно представена партия.
В крайна сметка общинската структура на БСП освободи клуба в бившия „Стройрайон” и нае помещение в сградата на бившата Първа частна банка, която е частна собственост.