Общината прекратява договора с местната организация на БСП за наем на помещение – общинска собственост, предоставено за клуб на партийната структура. Помещението е представлявало санитарен възел в бившия „Стройрайон”, но от партията го приспособили за клуб със собствени средства.

Общинската собственост трябва да бъде освободена утре в 11 часа. Това е посочено в писмото на кмета Георги Георгиев до ръководството на БСП – Ботевград. В него се казва, че към обекта има проявен инвеститорски интерес. В писмото е посочено още, че общината не може да предостави друго помещение за клуб на партията, тъй като няма свободно.

Срещу действията на кмета за прекратяване на договора за наем е инициирана подписка от БСП. С проблема са запознати и народните представители Кирил Добрев и Драгомир Стойнев. От ръководството на БСП съобщиха, че очакват утре Добрев да дойде в Ботевград. 

Законът за политическите партии  задължава държавата и общините да предоставят на парламентарно представените формации помещения за осъществяване на тяхната дейност.