Българин се готви да подобри за пореден път рекорд на Гинес за направа на най-много коктейли за денонощие. На 14 март, в собствения си бар, варненецът Пенчо Пенчев ще забърка 2014 алкохолни микса. За да регистрира рекорда му, у нас ще пристигне специално жури от "Гинес", нещо, което не се е случвало досега.


За първи път Пенчо Пенчев записва името си в книгата със световни постижения през 2002 г. - с 986 коктейла. Няколко години по-късно, италианци чупят рекорда му. Той се амбицира и вдига летвата, и така няколко пъти, за да се стигне до тазгодишния опит за 2014 коктейла, съобщава TV7.

Маратонът започва на 14 март в 10 сутринта във Варна. Менюто вече е готово и отпечатано в специална "сувенирна книга", от която жури и публика ще избират и поръчват. След като си поръчат, се засича време. Всяка поръчка трябва да е изпълнена до третата минута, а задължително условие е всички 2014 коктейла да бъдат абсолютно различни.

В базата си данни, барман №1 у нас, има над 16 000 вида коктейли, сред тях - авторски, класически и нестандартни. Коктейл с цена под 6-7 лв. е менте, но и смесването на много скъпи напитки в коктейл, също е престъпление, смята майсторът на алкохолните миксове - освен ако не става дума за ценови рекорд.