17-годишният Георги Иванов от Врачеш завоюва втора награда в Националния конкурс-надиграване “Златна гега”, който се проведе в Котел. Талантливото момче получи и едногодишна стипендия от Министерството на културата – научи botevgrad.com. За трета поредна година Георги Иванов се представя отлично в престижната надпревара и печели призово място.

В края на април Георги е класиран на първо място в конкурса за солисти “Еврогрейд”. Той е един от десетте българи, които са определени да вземат участие в Евроизложението, което ще се проведе на 21 юни тази година в испанския град Сарагоса.

Георги Иванов е възпитаник на ОУ “Отец Паисий” – с. Врачеш. От четири години учи народно пеене и фолклорни танци в НУФИ “Филип Кутев”. Негови ръководители там са Катя Барулова и Сашка Ченкова, която пее в прочутия хор “Мистерията на българските гласове”.

Любовта си към фолклорното изкуство Георги Иванов е наследил от родителите си. Майката Иванка Иванова е една от първите танцьорки на представителен ансамбъл “Ботевград”. Бащата Иван пък е бил кларинетист.