По традиция ТПГ „Стамен Панчев” се включи в националната  АНТИСПИН кампания и отбеляза Деня на влюбените с различни надпревари, игри, модно ревю и танци. Програмата, подготвена от фелдшер Ели Табакова, се състоя след края на учебните занятия. В нея участваха и ученици, и учители. Начало бе дадено с играта „Довършете фразата”, чиято цел бе да провери доколко учениците са информирани за болестта СПИН – от какво се причинява и какви са начините за предпазване. В помощ на учениците бяха поставени табла с нагледни материали по темата, изготвени от Клуба по английски език с ръководител Георги Желязков.


Втората част на програмата бе посветена на Деня на влюбените. За втора поредна година специален гост на училището бе самият Свети Валентин. Той бе посрещнат с бурни аплодисменти и радостни възгласи. Ученици от публиката споделиха пред покровителя на влюбените какво според тях означава любов и влюбване. Участници в програмата отговориха на същия въпрос, като използваха наученото в часовете по психология и етика. Последва драматизация на притчата „Как чувствата си играели на криеница”, която показва, че любовта е сляпа и лудостта я води за ръка. В драматизацията участваха  ученици от клубовете „Магията на словото” и „Танцова фолклорна въртележка” с ръководители съответно Ив.Татарова и Ели Табакова.


Ученици от клубовете „Цвят и свят”, с ръководител Петя Събева, и  „Виртуално пътуване из европейските столици”, с ръководители Таня Петкова и Петя Петкова, разказаха как влюбените по света отбелязват Свети Валентин.


На сцената в училището се изявиха и момичетата от Клуб „Мода и красота” с ръководител Таня Мишева. Те предложиха оригинални идеи за носене на шал и риза в празничния ден. Демонстрираха и интересни прически – „Рожден ден” – с вплетени в косата бонбони в обвивки, „Винаги подготвена за училище” , при която традиционните аксесоари за коса бяха заменени от разноцветни химикалки, и други.


И тази година кулминацията в празнината програма бе конкурсът за Валентин и Валентинка, в който пожелаха да участват пет двойки. Надпреварата премина в няколко етапа: „Отговори на въпроси, свързани с болестта СПИН”;  „Лабиринт” – преодоляване на препятствия със завързани очи, като всеки участник бе напътстван от половинката си; „Да изразим чувствата си с песен” – участниците трябваше да изразят чувствата си един към друг чрез жестове; „Две тела в едно” – двойките танцуваха блус, рок и ръченица, като придържаха балон между телата си.
Петчленно жури с председател Соня Малинчева – директор на ТПГ „Стамен Панчев”, и почетен член Свети Валентин, обяви победителите – Антоанета от 11 „б” клас и Мариян от 12 „а” клас.
Челно място в надпреварата за най-красиви картички зае 11 „б” клас. Първо място в конкурса „Романтично меню” бе отредено на 9 „а” клас.


За всички победители и участници в програмата имаше награди. Изненади бяха подготвени и за публиката. 
В края на празничната програма директорът на учебното заведение отвори кутията с валентинки, адресирани до учениците и учителите.