Осемгодишната Мадлен Николова от Ботевград е сред наградените участници в Седмия национален конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов”. Тя е възпитаничка на Школата по изобразително изкуство с ръководител Димитринка Томова. „За първи път представител на Школата участва в престижния конкурс, и то успешно. Гордея се с Мадлен. Тя наистина е едно много талантливо дете. Пожелавам й да е здрава и да осъществи най-голямата си мечта.”, каза Димитринка Томова пред наш репортер.
Мадлен мечтае да стане художничка, да има собствено ателие с всички необходими аксесоари и материали за рисуване. Именно тази своя мечта тя е изобразила върху белия лист. Рисунката е отличена с грамота и предметна награда. Официалната церемония по награждаване на победителите ще се състои на 22 февруари в Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” – Казанлък, която е и организатор на конкурса.
Тази година мотото на надпреварата бе „Нарисувай ми мечта”. В нея участваха повече от 1300 ученици от две възрастови групи – от първи до четвърти и от пети до седми клас.