Виктор Калев е поредната звезда, която напуска „Шоуто на Слави", пише „Всеки ден". След като преди няколко месеца си бе взел отпуск заради тежка депресия и мистериозно изчезна от екрана, сега комикът категорично обявил намерението си завинаги да се раздели с екипа.

Причината се оказа сериозен проблем. Виктор обяснил на колегите си, че се чувства напълно сринат и няма никаква енергия да продължи да се превъплъщава в комедийните образи в шоуто. Лекари му поставили диагноза „натрупата психическа и физическа преумора" и му казали, че ако не си вземе спешна почивка, просто ще рухне. Проблемът бил доста сериозен, тъй като чувствителният Виктор никак не се чувствал на мястото си в предаването и от поне 2 години е бил силно подтиснат.

Актьорът открай време има мераци да се раздели с Дългия заради унизително ниския хонорар и ежедневния тормоз, на който бил подложен. Калев работеше неотлъчно в екипа на Трифонов години наред, но напоследък му дойде повече, казват аверите му. Виктор бил отвратен от отношението на водещия към подчинените му, с които се отнася по отвратително неуважителен начин.

След поредното охулване от страна на Слави, той събрал смелост да се опълчи на шефа си, и въпреки всички заплахи, че няма да му бъдат изплатени хонорарите от последните месеци и ще съжалява жестоко за проявеното своеволие, актьорът стиснал зъби и решил веднъж завинаги да сложи край на кариерата си там.

Типично в свой стил, „отмъщението" на Дългия не закъсня. В първата актьорска вечер, в която Калев не се появи, сценаристите се изгавриха жестоко с напусналия трупата актьор. След като преди няколко седмици самият Иво Сиромахов обяви, че култовият му персонаж Деса Поетеса е аут от шоуто, защото „е умряла", скечовете на гърба на Виктор станаха още по-брутални, а шегичките за негова сметка - доста солени.

Сценаристите вкараха дори нов образ на негово място - Мето-Поето, с което окончателно потвърдиха новината, че „двойникът на Лили Иванова" си е казал чао със Слави и то по недотам приятелски начин.

Сега Виктор планира пътуване до Индия.