Виктор Калев всячески търсел начини да се помири с Лили Иванова и лично да поиска прошка от естрадната прима за гаврите по неин адрес, които си позволяваше в „Шоуто на Слави“, пише столичен ежедневник. Един от най-добрите имитатори на певицата преди повече от десетилетие бе близък с нея и двамата заедно излизаха на сцената, пеейки хита й „Камино“. 

Впоследствие обаче заради все по-грубите шеги на вече бившия шеф на Виктор – Слави Трифонов, топлите им отношения се развалиха и Лили направо прокле Калев заради подигравките и сарказма на Дългия по неин адрес.

„Има няколко души, които са ме предали. Дотук! Нека да го чуят“, изповяда се Лили Иванова пред Антон Хекимян. Според запознати един от тези хора бил и Виктор Калев. Звездата го наричала пред приятели „неблагодарно педерастче“, твърдят хора от обкръжението й.

От своя страна чувствителният Калев много преживявал разрива си с примата на естрадата, която боготворял. Затова след напускането на „Шоуто на Слави“ през есента на миналата година имитаторът на Лили всячески търсел пътища към нея. 

Всъщност Виктор се появи за пръв път в шоуто в края на юни, но този път като гост, а не като участник. Там той разказа за своя автобиографичен концерт-спектакъл „Грамофонът“, с който вече тръгна на турне из страната. 

По време на репетициите на спектакъла, изпълнявайки песен на Лили, Виктор се просълзил и споделил пред екипа си: „Дано Лили някога ми прости!“.