Дълго време децата от ЦДГ „Слънчице” в Етрополе са се подготвяли да посрещнат Баба Марта. Затова и програмата, която изпълниха на днешното тържество беше много богата и разнообразна.
В 10:00 часа Баба Марта дойде при децата от градината, които я посрещнаха много бурно и със светнали очички. Личеше, че в очакванията си да я видят, много от тях вече си бяха придобили своята представа за нея и я посрещнаха по детски близко до сърцето си.
С пристигането си тя се представи на децата. Разказа им как се изпридат на хурката, която носеше със себе си, нишките за мартениците. Каза им, че носи мартеници за всички деца.
След това имаха думата децата: започнаха с песничката „Баба Марта троп-троп-троп”. След това се изредиха тези със стихотворенията, които бяха научили за гостенката и за пролетта: „Подаръци за Баба Марта”, „Баба Марта бързала”. Всяко едно от тях имаше привилегията да застане до нея и да си направи снимката за спомен. И пак песнички, едно хорце за сърдитата Баба Марта. Имаше още две стихотворение с „ядовита” тематика: „Малък Сечко излезе” и „Щом е Марта ядовита”. След изпълненията им, Баба Марта им обеща никога да не им се сърди и да бъде през целия месец март весела и засмяна.
И както си му е редно при такова тържество, накрая всички се хванаха заедно с Баба Марта на веселото хоро.


Мартениците, които носеше за децата, предаде на техните учителки, които да им ги раздадат след тържеството. Детските учителки на четирите групи Виолета Лазарова, Виолета Николова, Пенка Василева, Даниела Петкова, мария Кръстева, Маргарита Ненчева, Иванка Николова и Светла димитрова, заедно с музикалния ръководител Диляна Гоцева са помогнали на децата да се представят толкова добре днес пред Баба Марта. 


Пролетта чука на прозорците!