ePay стартира услугата ePayGSM, чрез която ще може по-лесно да се плащат битовите сметки. За да се възползват от нея българите трябва да имат активна банкова карта от една от 21 банки в страната и да се регистрират. Системата осигурява възможност за плащане на сметки за ток, парно, вода, телефон, GSM, газ, интернет, кабелна телевизия, лизинги, кредити, наеми и е достъпна за всеки потребител. Услугата не се заплаща допълнително, като цената на SMS-ите е без увеличение на тарифата (според избрания от потребителя тарифен план), като може да се ползва и от чужбина.

Ползването на услугата изисква еднократна регистрация, като за точните стъпки изпраща празен SMS на номер 1901. След това избира варинат на регистрация – по телефон, чрез интернет или в банков клон. При регистрацията потребителят избира GSM-номера, от който ще прави разплащанията, както и картата, от която ще бъдат покривани сумите. Посочва и кои комунално услуги ще плаща по този начин, като за по-лесна регистрация може предварително да подготви съответните абонатни номера към различните доставчици на услугите, които са поместени на съответните фактури. За регистрирането на всеки абонатен номер се заплаща еднократна такса в размер на 90 стотинки.

След като стане абонат на еPayGSM, потребителят ще получава всеки месец SMS със дължимите суми към доставчика на съотвентата услуга, както и инструкции как да я плати. След като бъде осъществено плащането, ще получава и SMS-„разписка” с информация за транзакцията.