Днес бе обявен съдийският наряд за утрешния двубой в Ботевград между Балкан и Левски. Тримата рефери, които ще ръководят дербито на 20 кръг на ТЕСИ НБЛ, са Мирослав Томов, Ивайло Ресиловски и Младен Марков.


Голяма част от привържениците на Балкан са крайно изненадани от назначението на тази тройка, и преди всичко от присъствието в нея на съдията от Хасково Ивайло Ресиловски. Те изразиха съмненията си в обективността на рефера и веднага припомниха, че в три решаващи срещи на зелените именно Ресиловски се запомни с най-спорните отсъждания, които винаги бяха във вреда на Балкан.


Визираните от феновете двубои, в които хасковлията бе рефер и които Балкан загуби, са миналогодишният четвъртфинал за Купата на България във Варна  с Ямбол и решаващият пети мач от миналогодишната плейофна серия с Левски. Третата среща, която те изтъкват, бе играна съвсем скоро - полуфинала за Купата на България между Балкан и Черно море Порт Варна. Още по-дразнещ за тях е фактът, че в този мач съдийската тройка е в абсолютно същия състав, който ще ръководи и утрешния ключов мач между Балкан и Левски.