След победата над Рилски спортист старши треньорът на Балкан Александър Тодоров  определи успеха като изключително важен. Той се спря специално и на утрешния двубой с косовския КБ Пея от Балканската лига.


"Искрено казано, притеснявах се, защото ни бе четвърти мач за осем дни. Притеснението ми идваше най-вече от умората. Знаех, че ако влезем в четвъртата част с равен резултат, предимството ще бъде при тях. Вдигнахме преднината, но позволихме серия от 12-0 за Самоков, което не трябваше да стане. Но пък много трудно може да се поддържа едно и също темпо през всичките 40 минути. В съблекалнята им казах, че ни трябва победа с една точка. Особено след този подарък, който получихме снощи (загубата на Черно море в Стара Загора).


Победихме с повече от 20 точки. Това е доброто нещо. Лошото е, че още на другия ден трябва отново да влезем в залата и да се готвим за мача с Пея от Балканската лига, който ще бъде последен в тази зала.


 За нас този мач няма никакво значение. Но има голямо значение дали ще излезем от тази зала като победители. Така че трябва бързо да починем и да се подготвим за вторник, за да закрием този ботевградски храм на баскетбола с победа.