Дните от 21 до 26 май включително ще са неучебни за всички училища в страната, обяви Министерството на образованието. 22 май ще е неучебен във връзка с провеждането на държавни зрелостни изпити – по български език и литература на 21 май и на 23 май – изпит по избор. 21 и 23 май са неучебни дни за всички останали ученици.


Неучебен за всички училища ще е и 26 май във връзка с провеждането на избори за европарламент в предния ден. Причината е, че класните стаи трябва да се преподредят в подходящ за провеждане на учебен процес вид, уточняват от образователното министерство.


Учебното съдържание от неучебните дни по съответните предмети ще бъде преструктурирано от учителите, одобрено от директора на училището и съгласувано с регионалните инспекторати по образованието.


-------------------------------------------------------------------------------


Националното външно оценяване за културно-образователна област "Обществени науки, гражданско образование и религия" в VII клас ще се проведе на 29 май 2014 година вместо на 26 май, съобщиха от Министерството на образованието.


Промяната е заради изборите за членове на Европейския парламент. Вече е издадена заповед на министъра на образованието и науката Анелия Клисарова.