Големите очаквания към така рекламираните „Големите надежди" се оказаха доста преувеличени. Шоуто с всеки изминал ден удря дъното по рейтинг. „Предаването е нещо като „Кой е по-по-най", но в малко по-голяма зала и с жури, гледат го родители, близки, баби и дядовци и това е", коментират в тв средите.


Въпреки че Магърдич Халваджиян хвърли голям ресурс по създаването на формата и привикването на известни имена като съдии, всичко това не дало никакъв положителен резултат. Шоуто няма състезателен характер като например „Х Фактор" и затова не може да предизвика никакъв интерес или интрига. Децата в предаването са много по-неразпознаваеми и неизвестни в сравнение с малките звезди като Крисия и Симона, които излязохa от „Шоуто на Слави".


Това не е първата издънка на Халваджиян. „Големите надежди" е трябвало да се прави още преди година и половина, но от Нова тв порязали продуцента, защото преценили, че предаването няма да е успешно. От медията се решили да дадат зелена светлина на шоуто, след като видели успеха на Слави Трифонов и неговия конкурс за сценична партньорка на г-н Андреев. В крайна сметка обаче това било погрешно решение, защото форматът се оказал пълен провал.


Голяма вина за липсата на зрители имал и тандемът водещи Драго и Ахинора. Момиченцето засенчвало своя колега, който до нея стои като дърво и говори страшно суховато. Децата пък са твърде много и никой не може нито да ги запомни, нито да им стиска палци, защото реално не ги познава. Журито пък е скучно, тъй като съдите реално нямат думата, нито решението за каквото и да е и могат само да дрънкат празни приказки кой колко добре е пял, пише "Всеки ден".