Футболният отбор на Мургаш бойкотира награждаването на призьорите от първенството за аматьори. Този акт от страна на момчетата от Врачеш е в несъгласие с решенията на ръководството на турнира. Те смятат, че същото това ръководство е допуснало липса на феърплей както в регламента и изготвяне на програмата, така и в някои от срещите. Футболистите на Мургаш обаче направиха жест, като сумата, която получиха като награда за второто място, дариха на едно момче от Врачеш, което се нуждае от средства за лечението си.


Една от претенциите на отбора на Мургаш е допускането в два от отборите да бъдат картотекирани футболисти, играещи във В група.  Както и програмирането на мачовете на тези два тима по тяхно желание. Мургаш остана втори  в крайното класиране. Негов възлов мач със заелия първото място тим на Юнивър Джим  бе прекратен от съдията, според врачежани - без основание. Което доведе до служебна загуба на Мургаш, предрешила на практика и крайното класиране. Случай на отявлена липса на феърплей, според момчетата от отбора,  е и друга среща, завършила при резултат 10-10, за да може играч от един от тези два тима да стане голмайстор на турнира.


Паричната си награда за второто място, която е 500 лева, играчите на Мургаш дариха за лечението на на Васил Петров от Врачеш, който се нуждае от средства за лечението си,като към тази сума прибавиха и премията от 100 лева на техния играч Христо Денкин, обявен за най-добър вратар.


Впрочем и другите два призьора на турнира - победителят Юнивър Джим и третият - Орханиец, също дариха премиите си на нуждаещи се от лечение млади хора - Десислав Муратовски и Васил Петров, което наистина е огромен жест от тяхна страна.