DJ Дамян и нежната му половинка Ваня смениха апартамента си с луксозна къща във Варна. Шарени дамаски, златни драперии, мебели столетници, куфари-гардероби - това е само малка част от нещата, които ще видите в дома на музикантите, който на външен вид наподобява замък.


„Наложи се да продадем студиото. Малко ми беше трудно да се разделя с него. Най-голямата атракция беше прозрачната баня и тоалетна в средата на жилището. Сега обаче за нищо на света не бих си дала къщата," разказа за „Монитор" фолкпевицата. Заедно с DJ Дамян са в процес на обзавеждане. „Като цяло почти всичко вече е на мястото си, с малки изключения. Предстои ни слагането на завеси и пердета, което според мен е много важна част от визията и очарованието на един дом," обяснява Ваня. Отвън сградата е като замък, но умален модел. На два етажа са разположени три спални, голям хол, трапезария и кухня и един приземен етаж.


"Харесвам ретро стила и къщата ни е обзаведена в този стил, примесен с малки елементи на барок. Хубавото при този стил е, че той е вечен. Никога не излиза от мода и мебелите с годините стават по-ценни," доволна е изпълнителката на "Край да няма", която дирижира подредбата без помощта на дизайнер по интериора.


„Повечето мебели са купувани с години и избирани много прецизно, с изключение на едната спалня и детската стая. Имайки предвид стила, всичко е решено в цвят череша или масив. Единствено детската стая е в старинно бяло. Хубавото при ретро стила е, че винаги можеш да добавиш още и още или да променяш непрекъснато и интериорът става все по-красив. Този стил носи доста и изглежда още по-добре, когато е леко натруфено и кичозно", категорична е Ваня.


В една от спалните певицата е обособила кът за всичките си сценични тоалети и обувки. „В моята професия не мога да си позволя да слагам една рокля повече от два или три пъти, за това тоалетите са много и постоянно се увеличават. В ежедневието си обичам да ходя спортно. Съвсем скоро създадох собствена модна линия и някои от моделите ми са любими, нося ги в ежедневието, защото по-голяма част от тях са спортно-елегантни," обяснява певицата на "Ара мюзик".


Градината е мястото, където забравя за стреса на делника. „Обожавам спокойствието на градината, когато е слънчево. През останалото време релаксирам в спалнята, там се чувствам най-добре", не крие изпълнителката.


Кухнята е другата територия, където Ваня с кеф се задържа. "Кухнята в къщата още не е готова и засега готвя в барбекюто...Там, слава богу, имам всички удобства," радва се домакинята. Влюбената певица често глези половинката си с вкусни изкушения. „В началото на връзката ни и двамата се задържахме в кухнята, но през последните 2 години основно аз присъствам в нея. Много разглезих Дамян и сега не мога да го накарам дори да сервира," смее се изпълнителката. Тя е фен на домашно приготвената храна и винаги когато иска да изненада любимия си, забърква печено агнешко с дроб сарма. „Определено го сюрпризирам с нещо непретенциозно, но вкусно.Последния път например направих печени зеленчуци на плоча, които не изискват кой знае каква сложност, но за сметка на това са много добро и вкусно допълнение към менюто," издава Ваня. DJ Дамян обожава турската кухня, докато нежната му половинка е традиционалистка и набляга на родните манджи. Ваня е категорична, че е открила мечтания дом: „Аз вече го имам... просто е нужно още съвсем малко, за да го довърша".