Над 500 членове и симпатизанти на БСП в Етрополе отбелязаха празнично Деня на труда – 1 май. Имаше и хора, които не са към тази партийна ориентираност.
Гости на събитието бяха депутатите в 42-то народно събрание от листата на Коалиция за България, който са избрани от нашата община, Кирил Добрев и Корнелия Нинова. С тях беше и София Торолова – заместник-областен управител на Софийска област.
„Първи май е за всички, които продължават да бъдат грабени, едвам да свързват двата края през поредното хилядолетие. Денят да кажем, че не сме забравили, не сме забравени, не сме сами.
Това е ден на световната солидарност. Време, през което си припомняме борбите на трудещите се в миналото и заявяваме нашата надежда за по-добро бъдеще.” – това каза в приветственото си слово Станка Димитрова-председател на ОбС на БСП, който организира днешния празник.
Като председател на предизборния щаб на БСП Владимир Александров призова присъстващите да гласуват на 25 май за листата на Коалиция за България в името на по-доброто бъдеще на страната.
Корнелия Нинова също поздрави хората, дошли да празнуват. "Радвам се, че съм тук, защото познавам повечето от вас. На този ден всички говорят за солидарност, справедливост, равнопоставеност, права и защита. Истината е, че тези думи губят смисъл, ако Иван, Георги, Мария, Петър не усетят промяната, която правим с работата си в парламента.
Иска ми се да изпълним със смисъл тези думи и след 25-ти май, затова на тези избори се надявам да ни дадете оценката, от която се нуждаем”.
След това двамата народни представители поведоха празничното хоро.
Хората разговаряха с тях като със свои, защото те двамата са може би единствените народни представители, които идват много често в Етрополе.
Празникът продължи до късно след обяд.