От 11 ч. на 5 май до 13 ч. на 7 май ще има две ленти за движение от Варна към София и една в посока София – Варна при виадукт „Бебреш“ - 30-ти км от автомагистрала „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността при засиления трафик, който се очаква в края на 6-те почивни дни, и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.
    Освен по АМ „Хемус“ пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и второкласния II-81 София – „Петрохан“ - Берковица - Благово - Монтана - Лом.
    От 11 ч. на 5 май при 67-ми км от АМ „Тракия“ се възстановява организацията на движението, която е в сила от стартирането на ремонта на съоръжението през миналата година. Ще има по една лента в посока София – Пловдив и Пловдив – София.
    През почивните дни се очаква интензивно движение и по път I-1 (Е-79) София - Кулата. За улеснение на трафика и повишаване на безопасността ще има полицейски патрули на конфликтните участъци, за да се ограничат неправилните маневри и изпреварванията, застрашаващи живота и здравето на пътуващите.
    На 6 май – от 14 ч. до 20 ч., се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:
•    път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
•    път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
•    път I-5 - Русе - Велико Търново;
•    път I-8 – Пловдив - Харманли;
•    път I-9 - Варна - Бургас;
•    път II-99 - Бургас - Царево.
    Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
    Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да карат внимателно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“.