Увеличават се запитванията за изнесени сватбени ритуали в Ботевград. Със затоплянето на времето все повече двойки изразяват желание да сключват граждански брак на открито.
Преди около 20 дни в ресторант „Нобилис” се проведе първият изнесен сватбен ритуал за тази година, а на 3 май младоженци сключиха граждански брак на ротондата в центъра на града. Към този момент още две двойки са заявили, че в средата на юни искат да си кажат „да” на централна градска част „Форум”, под купола на ротондата. Това съобщиха от Обредния дом.
Общинското предприятие прави всичко възможно да удовлетвори желанията на младите хора, които искат да се бракосъчетаят извън традиционната сватбена зала, въпреки че тя е една от най-красивите в страната.
Изнесените сватбени ритуали се нуждаят от специален реквизит, който Обредният дом ще осигури. Друг съществен момент е озвучаването. То оскъпява изнесения ритуал. Цената за сключване на граждански брак в сватбената зала е 84 лева, а извън нея - 130 лева. Тя включва хонорара на екипа, осветление, озвучаване, достъп на неограничен брой фотографи и оператори. Сключването на граждански брак в делнични дни е по-евтино – 30 лева.