Около 01.30 часа през изминалата нощ е била извършена кражба на бус, собственост на фирма „Белташки” в Ботевград. Превозното средство е било задигнато пред дома на шофьора. Преди това наглите крадци успели да проникнат в къщата му, откъдето откраднали ключовете за буса. След като видял, че превозното средство го няма, шофьорът уведомил работодателя си за случилото се.


„Благодарение на сателитна система за проследяване установих местонахождението на буса. Около 6.30 – 7 часа той се намираше в района на местността Дръвница в Правешка община, под моста на АМ „Хемус”. Крадците – две непълнолетни лица от село Трудовец, добре известни на органите на реда, си спяха спокойно вътре. След като подадох сигнал на телефон 112, полицаи от РУП - Правец се отзоваха на място и ги отведоха. В буса бяха намерени колело, брадва и три туби с нафта – собственост на крадците”, разказа Христо Белташки – собственик на превозното средство.


През цялата нощ крадците се развозвали в махалите на околните села. Това показала още системата за проследяване на превозното средство.