Бусът на “Демократична България”, с който пътува водачът на листата в София област, осъмна с неочаквано послание. Втъкната под чистачките на возилото, депутатката от последните три парламента Антоанета Цонева откри бележка с нарисувано… сърце.


“Добро утро! Днес сме в Етрополе и Ботевград. Някой е сложил сърце на стъклото на буса ни тази нощ. Благодарим за подкрепата! На 2 октомври с 25 за “Демократична България”


Това написа Цонева под снимка, която сподели в социалните мрежи рано сутрин днес преди да потегли към Етрополе и Ботевград. Заедно с кандидатите на “Демократична България” от София област Николай Диловски, Иван Димитров, Нели Цанова и Димитър Дмитров, тя се срещна с граждани в двата града от областта. 


„Управлението има нужда от разум, затова и нашият предизборен слоган е такъв - "Довери се на разума". Управлението трябва да бъде стабилно, изградено на разумни и устойчиви решения. Ние от "Демократична България" търсим силата на хората, защото смятаме, че сме тези, които могат да осигурят това. Нужна ни е подкрепата им, за да можем да защитаваме дневния ред в интерес на хората, както и да имаме по-голяма тежест в следващия парламент“, каза Цонева.


Много истории и проблеми споделиха хората при срещите си "очи в очи" с кандидатите на “Демократична България”.


“Искам да ви уверя, че никой няма да стои на тъмно и студено през зимата, никой няма бъде оставен да не може да си плати сметките”, категорична беше Антоанета Цонева на въпрос от хората във връзка с криза с газа. 


“От ден първи на енергийната криза “Демократична България” отстоява българския интерес: ниски цени, сигурни доставки и предвидимост за българските домакинства и за бизнеса. Това може да стане само с диверсификация на източниците.”


На въпрос за дългоочакваната справедливост, която липсва на България, кандидатът на ДБ беше категорична: 


“Никой вече няма съмнения, че именно ние сме хората, които не само говорят за справедливост и възмездие. Ние знаем как, имаме точната рецепта хората най-сетне да получат справедливост - един закон, който важи за всички.”


В последните три парламента “Демократична България” работи последователно и закри специализираното правосъдие в България, “за да няма вече бухалка за неудобните и чадър за „избраните“. Обединението започна и дълбока реформа за ограничаване всевластието на Главния прокурор, за да не може повече тази фигура да бъде ключ към овладяване на държавата и нейните институции.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!