След като тази седмица юношите на Балкан станаха шампиони на България, още една титла за баскетбола в Ботевград спечелиха девойките на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров". Днес на финала на Ученическите игри в Габрово те победиха Силистра с 46-41 и се окичиха със златните медали.


В днешния финален двубой воденият от преподавателя Никола Фампарски тим на ботевградската гимназия игра по-добре от своите съпернички и заслужено спечели титлата. В първата част и двата тима действаха припряно и тя завърши 8-6 за Силистра, във втората резултатът бе равен. Баскетболистките на ПМГ поведоха след средата на третата четвъртина и преди последните десет минути имаха аванс, макар и само с 1 точка - 28-27. До края мачът продължи да бъде оспорван, но в крайна сметка нашите момичета  удържаха преднината си за крайното 46-41.


С това момичетата ни взеха двоен реванш пред силистренки. В първия мач от предварителната група нашите отстъпиха с 36-49 и останаха втори в нея. А преди две години, също на Ученическите игри, отборът на ПМГ загуби от Силистра и остана със сребърните медали.


Крайно класиране:


1. ПМГ "АКАД ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" БОТЕВГРАД


2. ПМГ Силистра


3. Първа езикова гимназия Варна


4. Гимназия с преподаване на английски език Бургас


5. Национална търговско-банкова гимназия София


6. Национална Априловска гимназия Габрово


7. Образцова математическа гимназия Пловдив


8. ГПЧЕ Стара Загора


9. Езикова гимназия Велико Търново


10. Финансово-стопанска гимназия Монтана


Топреализатор на турнира стана Мария Камбурова от Варна с 207 точки, за най-полезен играч бе определена Даяна Дякова от Силистра, третата индивидуална награда  бе за Никол Николова от Стара Загора.


Снимки и видео: Габриел Начев