С  тържества от 10:00 часа в ПГ „Тодор Пеев”  и от 11:00 часа в СОУ „Христо Ясенов” днес учители и ученици на двете гимназии изпратиха своите абитуриенти.
Гости в СОУ „Христо Ясенов” бяха заместник-кметовете на общината Венета Гергова  и Росица Христова, Мила Манчева – началник на РИО на МОН в Софийска област, Емил Димитров – президент на футболната академия „Христо Стоичков”, бившият директор на гимназията Христо Андреев, бивши учители и ученици, родители на дванадесетокласниците.
Започнаха с тържественото предаване знамето на училището, поздравление от директорката на Светла Вълова. Поздрав към завършващите, към ръководството на училището и към всички ученици отправиха още Венета Гергова, Мила Манчева и Емил Димитров. Мила Манчева връчи поздавителни адреси на директорката и на класните ръководители на досегашните ХІІ-ти  класове.
Най-малките мажоретки поздравиха своите каки и батковци с красив танц.
С оригинални шеги и закачки към досегашните си учители абитуриентите изразиха своята обич и преклонение пред техния труд и всеотдайност в работата им. Имаше и различни призови класации със съответната лента, за най-атрактивна личност, различни категории „мис” и „мистър”, „най-добра приятелска двойка” и т.н. .
И много, много цветя, вълнение и последни трепетни мигове в досегашното училище, с последния звънец в техния живот. 
На добър час, млади хора и успех в живота!