В празник за града се превърна предизборната среща-концерт на ПП БАСТА в  Етрополе. Стотици негови жители се насладиха на изпълненията на Етрополската духова музика, народният певец Николай Славеев и Танцов ансамбъл „Балканска младост“.  Те приветстваха листата с кандидати на ПП БАСТА за предстоящите избори за Европейски парламент.


Срещата беше днес, 17 май т.г, в 13:00 часа в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” Етрополе. 
Началото постави Младежката духова музика с неформалния химн на ПП БАСТА – „Боят настана”.
След това на сцената бяха повикани кандидатите за евродепутати: Мирослав Найденов,  Мария Кунина, Силвия Димова, Михаела Алексиева, Надежда Бацанова, Теодора Самарджиева, Зорница Алексиева, Георги Хорозов, Стефан Борисов, Пенка Чакалска, Мария Драганска, Едуард Арсенян, Недялко Недялков и Емил Димитров.
С излизането на сцената Емил Димитров се обърна към своите съграждани:
„Етрополе беше разкопан и зле изглеждащ град, в който за съжаление нямаше почти нищо. Вижте го днес – с напълно европейски облик, и единственият град в цяла България, в който има безплатни детски градини. Редно е така да бъде и в цялата страна“, заяви Емил Димитров от Съвета на ветераните на БАСТА, заемащ последното място в листата на партията, и допълни, че се радва, че в някаква степен е допринесъл за това.
„Когато влязох в политиката заявих, че ще продължа да ви гледам в очите, когато се срещаме. Горд съм, че продължавам да го правя“, обърна се Димитров към гостите в залата на читалище „Тодор Пеев“ в Етрополе.
Първият в листата, Мирослав Найденов подкрепи думите му:
„Докато бях министър на земеделието, г-н Димитров беше най-настоятелният човек в министерството, който се бореше за проектите на територията на Етрополе, откъдето е избран. Благодарение на него сега можем да наречем вашия град наистина европейски.  Но ние вярваме, че цялата държава трябва да изглежда така.“, каза водачът на листата на БАСТА Мирослав Найденов и увери присъстващите на събитието, че БАСТА няма да спре пред нищо, докато проблемите на малките общини не започнат да се чуват на високо ниво в Европа.
Гостите приветства и Стефан Борисов, девети в листата на партията за предстоящите избори за Европейски парламент.
Той благодари на присъстващите и изрази увереност, че ще подкрепят БАСТА, избирайки номер 12 в бюлетината, за да дадат шанс на младите хора в нея да бъдат техния глас в Европейския парламент.
Момичета поднесоха на кандидатите за евродепутати бели красиви калии.
След т.н. „официална част”, в продължение на повече от час и половина, близкият приятел на Емил Димитров още от младежките им години, Николай Славеев – наричан „Гласът на Родопите” се отдаде изцяло и безрезервно на публиката. Той е бил на Етрополска сцена и други път, но такова себеотдаване не се е получавало. Заедно с професионална танцова формация „Антика” представи на публиката една много дълга палитра от песни, за което бяха аплодирани през цялото време.
Срещата-концерт завърши по много оригинален начин със съвместно изпълнение на Николай Славеев и Виолета Цолова-Вили Рай, Младежката духова музика и   ансамбъл „Балканска младост”.