Естеството на нашата работа е такова, че ние не можем ефективно да използваме  и поддържаме тази територия, затова аз подкрепям идеята общината да си възстанови 16 декара, върху които иска да построи спортна зала. Това заяви директорът на училището и допълни, че решението на този въпрос е в компетенцията на министерството на образованието и на министерския съвет, тъй като земята е публична държавна собственост.
“Ако това се осъществи, имаме уверението от страна на инвеститора на бъдещата спортна зала за негова сметка да изгради няколко спортни площадки пред сградата на училището” – каза още Трифон Трифонов.
Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи / бивш УКТЦ/ притежава 60 декара земя. Тя е дарена от общината по повод 15-годишнината на училището.
Трифон Трифонов опроверга слуховете, че УКТЦ ще стане общинско училище и ще се промени статута му на спортно. “Само преди седмица имах разговор с ректора на Техническия университет. Нашето училище остава към университета, който ще продължи да го финансира“– заяви Трифон Трифонов.