При хубаво и топло време и с прекрасен поздравителен концерт към дейците на просветата и културата премина днешния празник в Етрополе.
Празничната програма започна в 11:00 часа от импровизираната сцена на централния площад със слово от кмета инж. Богомил Георгиев, в което той изказа сърдечна благодарност към учителите, дейците на културата и учениците от общината за всеотдайния им труд в най-благородната професия. Образованието и културата на един народ са в основата не неговото оцеляване.
Кметът връчи и наградите на Министерството на образованието, Регионалния инспекторат по образованието на Софийска област и на общината на учители за активната им творческа дейност и отдаденост на професията.  
С Грамота „Неофит Рилски” беше наградена Емилия Ненова-преподавател по физкултура в СОУ ”Хр.Ясенов” гр. Етрополе. /Списъкът на останалите наградени качваме отделно/.


След наградите последва поздравителният концерт с изобилие от музика, танци, стихотворения, рецитали и песни, изпълнени от: Мажоретен състав при ”Хр. Ясенов”, танцови групи от ансамбъл ”Балканска младост” при НЧ ”Тодор Пеев-1871”, Детска вокална група за народно пеене ”Звездица” с ръководител Диляна Гоцева, ученици от ОУ ”Хр.Ботев” гр. Етрополе, от СОУ ”Хр.Ясенов”  и   Младежки духов оркестър при НЧ ”Тодор Пеев-1871” гр. Етрополе.  
Участниците в концерта получиха прекрасна кошница с цветя от кмета инж. От Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев.