Поводът за днешното голямо тържество в ЦДГ „Слънчице” в Етрополе са 54-те години от нейното създаване и предстоящия Празник на детето – Първи юни.
Тържеството уважиха заместник-кметът Венета Гергова и Росица Иванова-инспектор ПКВ към Общинска администрация.
Участниците в програмата деца уважиха не само гостите и своите другарчета, но и самите себе с изпълнението на ролите си като истински артисти.
С две думи за програмата може да се каже, че беше богата по съдържание, отлично подготвена и изпълнена с особена отговорност и с подходящите костюми на участниците.
След откриване на тържеството от директорката Павлина Златарева, заместник-кметът Венета Гергова прочете поздравителния адрес по повод на годишнината на градината и поднесе на директорката разкошен букет с цветя.
Началото на самата програма поставиха трите феи на приказките-на вълшебните приказки, на народните приказки и на приказките за животни.
Първата драматизация беше на приказката Дядо и ряпа”, последва танцът на цветята от приказката „Цветята на малката Ида”.
След този танц, се появи и Червената шапчица.
На „сцената” оживяха четиримата герои от „Бременските градски музиканти”, магарето, кучето, котаракът и петелът.
След прекрасното изпълнение, ги смениха вълкът и седемте козлета от едноименната приказка. После пък се развихри баба Яга, яхнала своята метла.
Със свободата на своето изпълнение се представи Пипи Дългото чорапче.
Със своето чудесно изпълнение зрителите простиха на мързеливите синове, които накрая все пак се хванаха на работа.
В края на тържеството децата заобиколиха празничната торта, която беше поднесена за рождения ден на тяхната детска градина.