За бъдещите първокласници от ЦДГ „Слънчице” днешният ден им беше последен.
Раздялата стана със запомнящо се тържество, което бяха озаглавили „Ще бъдем в първи клас”. Общо 31 деца ще постъпят в първи клас от началото на следващата учебна година.
Освен, че показаха своите знания и умения по български език, математика, по английски език и знания за природата, бъдещите първокласници благодариха на своите детски учителки Красимира Кънчева и Даниела Петкова и учителката по англиски език  Боряна Димитрова, на директорката Павлина Златарева и на леличките за прекрасните мигове, които са изживели, за наученото през годините в детската градина.
Докато децата демонстрираха пред своите родители наученото през годините, човек неволно си спомня за изпита от романа „Под игото”.
Само дето нагледните средства и методиката е много по-различна.
След рецитацията на най-българското стихогворение „Аз съм българче”, децата се справиха отлично със задачите, които им предложи на видеостената „Планетата на загадките” – с познания за домашните животни, опазване красотата на природата и какво ли още нямаше. Умелото преплитане на въпросите с познания по български език и математика, личеше, че децата се забавляват и въпросите изобщо не ги затрудниха.
След като „погостуваха” в царството на буквите и на числата, децата показаха на своите родители и уменията си по английски език. Учителката им Боряна Димитрова общуваше с тях на аглийски и то съвсем свободно, разбира се с познанията за тяхната възраст. Като им благодари за вложеното старание и за наученото, тя им раздате соеобразен сертификат за владеене на езика на тяхното ниво.
Накрая всяко едно от децата получи удостоверение за завършена подготвителна група.
След това дойде и голямата изненада – красива торта с надпис „На добър час, мили деца от ІV група”.
Цветята и лакомствата, с които пък родителите изненадаха педогигечския и помощен персонал и своите деца, беше краят за днешното тържество.