Правителството на Република България в партньорство с българския бизнес започва инициатива под мотото ,,България има нужда от вас." Целта е чрез осигуряване на дистанционни стажове в български предприятия да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и студентите, избрали да учат в чужбина.
Идеята е да мотивира. младите и талантливи българи да се върнат в родината си, за да реализират потенциала си тук и да помогнат на българската икономика да се развива с ускорени темпове. Чрез дистанционните стажове българските компании ще си осигурят достъп до международен опит, практики и експертиза.
Фирмите, които имат желание да предложат стаж на студенти от чужбина, трбява да изпратят заявка по електронен път и офиицално писмо.
Формуляра за заявки е в раздел "Документи и материали" на stај.goverrrnieпt.bg. До момента заявки за включване в програмата са изпратили фирми, пожелали за стажанти студенти от Австрия, Германия, Великобритания, Швейцария, Холандия, Франция и Русия. За допълнителна информация: тел: 02 940 26 26. staј@government.bg.