По-рано днес на пресконференция в Пресклуба на зала “Универсиада” НБЛ връчи наградите на най-добре работещите четири клуба в сферата на маркетинга за сезон 2013/14. Сред отличените са шампионът при жените Дунав 8806 и бронзовият медалист Хасково, както и участниците при мъжете Балкан и Рилски спортист.


Призът за "Клуб с най-добра политика на социална отговорност" получи Хасково. За множеството инициативи, предприети през изминалите девет месеца, освен удовлетворението от добре свършената работа, клубът получи награда от Лигата на стойност 1000 лв.    


Балкан може се похвали със званието "Клуб с най-висока посещаемост от страна на зрителите" със средно по 1311 зрители на мач, включително и по време на мачовете от плейофите, както и чек за 1000 лв. Новооткритата в края на март "Арена Ботевград" даде възможност на повече привърженици на баскетбола да присъстват на срещите на Балкан в НБЛ. Второто място в тази категория остана за Ямбол със средно 1260 души.


Специално място бе отделено и за Рилски спортист. Положените усилия на клуба от Самоков и постоянният допир с любители на играта бяха оценени подобаващо. Рилецо оставя сезон 2013/14 като “Клуба с най-добра връзка с феновете” и парична награда от 1000 лв.


Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков връчи приза за "Клуб с най-добра маркетингова политика" на представител на Дунав 8806. В Русе заслужиха сумата от 2000 лв. за свършеното в категориите маркетинг, връзки с медиите, реклама и социална политика през изминалата кампания.


От ръководството на НБЛ дадоха ясно да се разбере, че ще продължат инициативата и през следващия сезон. Спортният директор Сандра Велчева и главният мениджър Иван Ценов се надяват наградите да действат като стимул на клубовете.


Кампания 2013/14 ще остане в историята на българския баскетбол със средна посещаемост от 707 души на мачовете при мъжете, или със 107 повече в сравнение с миналата година - 600. 


Двата най-титулувани клуба в родния елит Левски и Лукойл Академик са големите длъжници откъм зрители и социални инициативи.


На пресконференцията бе представено и новото лого на НБЛ.