Фолклорните певчески групи „Димана” и „Звездица” на Диляна Гоцева и Формация „Ретротон” на Виолета Цолова при НЧ „Тодор Пеев-1871” Етрополе се завърнаха снощи с грамоти от Международния фестивал „Морски звезди” в Паралия Катерини, Република Гърция.
Взеха участие още фолклорна група от Република Черна Гора и формация „Милениум” от Пловдив.
Самият фестивал премина на два етапа, като представянето на съставите беше на 20 юни, а на другия ден-21 юни беше гала-концерта и награждаването.В предвид на топлото време, и двата етапа бяха след 19:00 часа вечерта.
За доброто представяне на нашите състави допринесе и хубавото време, за разлика от дъжда, с който ни изпрати Етрополе.
Впрочем, с наближаването на Солун пред нас се завихри  дъждовна буря, но минахме настрани от нея, като се сблъскахме само със силния вятър. Малко преди да пристигне групата в Паралия, също е валял дъжд.
През целия път р. Струма, като да ни „придружаваше” до границата, че и в самата Гърция. Работата по трасето на магистрала „Струма” продължава.
Този фестивал се провежда за първа година, което не можеше да не се отрази на организацията. За сцена послужи площада до местната катедрала. Транспарант между двата стълба на кея и озвучителната уредба подсказваха за събитието. Най-голяма нужда се почувства от микрофони, които не бяха достатъчно за нашето изпълнение.  Публиката беше предимно от туристи, които в този месец на година стават все повече, за да запълнят хотелите през август. 
Вниманието им грабнаха колоритните носии на Черногорците и тези на нашите участници.
Самият фестивал започна с дефилира по главната улица на града.
Първи на „сцената” се представиха Черногорците, формация „Милениум”, а след тях бяха фолклорните групи „Димана” и „Звездица”.
По оригинален начин завърши първата фестивална вечер. Кръшно българско хоро се завъртя с изпълнението на песента „Ех, да ми е” от Виолета Цолова.
След кратката по съдържание гала-програма на втората вечер и с награждаване на участниците, отново имаше българско хоро, на което се хванаха всички участници и зрители от публиката. И със снимки за спомен от събитието.