„Има светлина“ на Борис Карадимчев е песента, с която детски хор „Бонка Големанова“ при НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград завоюва първо място от шестото издание на фестивала „Българска душа на Святата земя“, организиран Арт салон “Сели“ - Израел, съвместно с Общество “Димчо Дебелянов“, Фондация “Незабравимата България“ и осъществен с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина.


Наградата е в раздел „Изпълнение на българска песен“ (народна, поп, рок) - "Хорове". Крайният срок за изпращане на видео материалите (до 3:50 минути) бе 30.06.2020 г.


В онлайн конкурса тази година участваха български деца от 23 държави и 4 континента, оценявани от международно жури. Фестивалът обединява българите по света, съхранява българските корени, традиции и обичаи, интегрира българските общности по света и популяризира българската духовност и култура. 


Големият брой участници тази година отне повече време на журито да оцени представянето им в отделните направления на конкурсната програма. Затова и имената на победителите се публикуват поетапно. Радостен е фактът, че на много от призовите места са класирани таланти от община Ботевград. За някои от тях вече писахме.