От няколко дни бившият баскетболист на "Балкан" и "Спартак" Плевен - Иван Коцев, започна работа с подрастващите баскетболисти на "Сити Юнивърсити" Правец. Най-вероятно той ще заеме мястото на Цветан Петков, който от есента почти сигурно става помощник-треньор на Петко Маринов в "Лукойл Нефтохимик".

Иван Коцев е роден през 1975 година в Ботевград. Той е възпитаник на баскетболната школа на "Балкан". През 1994 г. с юношите старша възраст стават шампиони на България. Тогава в отбора на "Балкан" бяха още Илия Станков, Иван Гавалюгов, Петър Петров, Ивайло Станев, Лъчезар Диков, Христо Ценов.

Последните няколко сезона Иван Коцев игра за плевенския "Спартак". Многобройни операции след неприятни контузии го принудиха да спре със кариерата си на баскетболист. И въпреки че наскоро се дипломира в Международното висше бизнес училище - Ботевград, той пожела да продължи в баскетбола.

През лятото му предстои да премине през двумесечната треньорска школа към НСА. В нея ще бъде записан и Здравко Андреев - сина на изтъкнатия треньор Иван Андреев, с когото "Балкан" стана три пъти шампион (1987, 1988 и 1989 г.)  и три пъти носител на купата на България (1986, 1987 и 1988 г.)