Наситен с много изяви беше ознаменуван Празника на Етрополе-Петровден. Същинската  част на честванията започнаха в 19:00 часа с поднасянето на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните етрополци.
Представителната гвардейска част подсили чувството за тържественост, дълбока почит и признателност към загиналите 300 човека само от Етрополе.
Сред венците и цветята от кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев, от Лочанския митрополит Н.в. пр. Гавриил, от ПП ГЕРБ, ОбС на БСП, от председателя на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от делегациите за Празника от Можйск, Русия и Бела Паланка, Сърбия, Община Правец, председателя на Общинския съвет на град Димитровград, Сърбия, Елаците-Мед АД, НЧ „Тодор Пеев-1871” и други организации, сдружения, фирми и от граждани.
След поднасяне на венците и цветята тържествата продължиха пред естрадата на централния площад с представяне на гостите, приветствието на кмета инж. Богомил Георгиев и с изявите на Националната гвардейска част.