Участниците във футболния турнир в рамките на инициативата на Община Ботевград "Лятна академия 2014" днес имаха късмет с времето, след като стартът на надпреварата, наречена "В духа на Бразилия, бе отложен заради дъждовното време. На градския стадион "Христо Ботев" се събраха деца, родени в годините между 2000 и 2005. Те бяха сформирали шест отбора и сами бяха избрали имената им.


Турнирът започна след тегленето на жребия, според който отборите бяха разделени в две групи по три отбора. Те играха по системата всеки срещу всеки.


В група А победител стана тимът на "Балкан", който спечели и двата си мача -  над "Номер 6" с 12-0 и срещу "Север" с 5-0. В мача за второто място "Север" се наложи над "Номер 6" с 5-3.


На първо място в група Б е тимът на "Локомотив". Той победи първо "Атлетикс" с 4-1, а след това и "Изток" с 6-1. На второ място е "Изток", спечелил мача си с "Атлетикс" с 3-0.


Утре, във втория ден на турнира, ще се изиграят три срещи. Отборите, заели първите места в групите - "Балкан" и "Локомотив", ще се срещнат помежду си за определяне на победителя в турнира. Вторите отбори в групата  - "Север" и "Изток", ще определят третия, а за 5-6 място ще играят "Номер 6" и "Атлетикс". Мачовете утре започват в 11 ч., след изиграването им ще бъде награждаването.