Баскетболният шампион Левски няма да участва в квалификациите за Евролигата. Новината бе потвърдена от официалния сайт на турнира по-рано днес. Македонският президент на "сините" Леонид Гайдаджиев потвърди новината и разясни какво точно се случва около столичани. Той говори пред Блиц, ето какво сподели.


- Господин Гайдаджиев, какво се случва в Левски?


- Вече знаете, че отказахме да участваме в Евролигата и Еврокъп. Ние сами пратихме информация, че няма да имаме възможност да играем в турнира. Бяха много коректни с нас, но знаете какво се случи, няма да имаме възможност и добър отбор, за да участваме.


- Оставате ли в Адриатическата лига?


- Да, категорично, ясно и точно. Искам всички да знаят, че имаме договор с АБА Лигата още отпреди няколко месеца, платили сме таксата, която не е депозит, а доста пари. Там нямаме никакви притеснения. Целта ни е да играем в Адриатическата лига и да не останем на последно място. Ще пътувам за жребия на 11 юли в Загреб. 


- Как върви селекцията в Левски, имахте интерес към доста играчи - българи и чужденци?


- Имахме, но българите искат много пари. Братята Калоян и Деян Иванови потърсиха общо 600 хиляди евро за един сезон. Филип Виденов искаше 450 хиляди евро за два сезона. За тези пари можем да намерим много класни състезатели. Имахме интерес към чужденци, но след случилото се преговорите пропаднаха.


- Кой е сигурен за Левски през новия сезон, ще останат ли Брандън Хийт, Джумейн Джоунс и останалите, които донесоха титлата?


- Брандън Хийт има договор, така че той е сигурен. За останалите нищо не мога да кажа, ще водим преговори към края на месеца. Тогава вероятно ще е ясен и новият бюджет на клуба. Да, той ще бъде съкратен и по-малък от миналогодишния, но целта ни е да не сме последни в Адриатическата лига. Ще играем в българското първенство и Купата на България. Това е. Няма да участваме в Балканската лига.