Българският баскетболен вицешампион Лукойл Академик (София) попадна в група "В" на европейския клубен турнир Юрочалъндж. "Студентите" ще играят срещу Тарту Рок (Естония), Кьорменд (Унгария) и Ровинари (Румъния).


Турнирът започва на 4-и ноември. В първия си мач Лукойл Академик ще бъде домакин на Кьорменд (Унгария). На 11-и вицешампионите гостуват на Тарту Рок, на 18-и на Ровинари, а на 2-и декември са гости на унгарския тим. След това предстоят домакинства на Тарту и Ровинари на 9-и и 16-и декември.


Отборът на Ровинари отпадна на четвъртфиналите в румънското първенство през миналия сезон, но спечели Купата на страната. През юни за старши треньор на тима бе определен досегашният наставник на Балкан Александър Тодоров, но той бързо си тръгна, след като не намери общ език с част от ръководството на румънскя клуб. На негово място бе назначен кипърец.


Кьорменд (Унгария) също е четвъртфиналист във вътрешното първенство през миналата кампания. Тарту Рок (Естония) е вицешампион на страната. Тимът участва в турнира Юрочалъндж пет пъти в последните шест сезона.