Вратарят на Чавдар (Етрополе) Венци Кръстев и защитникът на тима Борис Райчев спасиха 2 човешки живота. Футболистите извадиха живи хора от горящ автомобил, катастрофирал на пътя Етрополе - Правец при местността Манастирица.


Във "Фолксваген Голф" са пътували две жени, които са се забили в крайпътно дере. Пострадалите са извадили късмет, че точно по това време оттам минават играчите на Чавдар Кръстев и Райчев, които ги вадят веднага от горящото возило и им оказват първа помощ. Малко след това на мястото пристигат и колите на Бърза помощ, полицията и пожарната.


- Въобще не се замислихме, за да помогнем. Ситуацията беше наистина тежка. По-възрастната жена беше цялата обляна в кръв. Хубавото е, че от Бърза помощ пристигнаха много бързо - разказа Венци Кръстев.
Двамата съотборници - живеещите в Ботевград и бивши футболисти на "Балкан" -  пътували за Етрополе, за да участват в купон, даден от ръководството по случай доброто представяне на Чавдар в Западната "Б" група. Дебютантите се класираха на почетното трето място.


На тържеството президентът на клуба Емил Димитров благодари на футболистите и на ръководството за чудесно свършената работа. Той обеща, че догодина целта ще бъде "А" група, за което няма да жали сили и средства. На 5 юни отборът заминава на почивка в Слънчев бряг.

Генади Миков