Внесохме в съда обвинителния акт срещу Юлия Берберян и съпруга й Георги Малеев, съобщиха магистрати вчера.
Двамата са обвинени за укриване на данъци в големи размери и за подаване на невярна данъчна декларация, но могат да се отърват само с глоби.
Семейството отива на съд заради сделката със столичната община, при която получи 21 дка в Борисовата градина срещу 15 панелни апартамента. "Сега" разкри, че двамата не са платили налози върху дохода, получен от разликата в оценките. Прокуратурата установи, че не са декларирали данъци за близо 80 000 лв.
Обвинителният акт е по чл. 255, ал. 2 от Наказателния кодекс - за налози, които вече са платени. Наказанието е до 2000 лв. глоба. За невярната декларация се полага затвор от 1 до 6 г. или 20 до 250 лв. глоба.
Берберян е следствена от май, понеже бе депутатка. Тя плати гаранция от 1500 лв., за да остане на свобода, и й беше забранено да напуска страната.
По друга публикация на "Сега" - за 35 дка от Погребите, които столичната община замени срещу 42 апартамента с "Пио технолоджи", са водени проверки от районна и градска прокуратура. Сега те са обединени.