Със заповед на началника на Регионалния инспекторат по образование Мила Манчева е утвърден осъщественият държавен прием в VIII клас в профилирани гимназии, в профилирани паралелки за обучение с интензивно изучаване на чужд език в средни общообразователни училища, в професионални гимназии и паралелки за придобиване на професионална квалификация в средни общообразователни училища и в профилирани гимназии на територията на Софийска област за учебната 2014/ 2015 г.
От заповедта е видно, че в ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” - Ботевград са утвърдени 4 паралелки – две с природоматематически профил – „Информационни технологии и английски език” и „Информационни технологии и испански език” и две с чуждоезиков профил  – „Английски език” и „Немски език”.
Другото ботевградско училище с прием след седми клас - ПГТМ „Христо Ботев”, е с една утвърдена паралелка - по специалността „Компютърна техника и технологии”.
Четири са утвърдените паралелки с чуждоезиков профил  в ГПЧЕ „Алеко Константинов” – Правец – „Английски език и математика”, „Английски език и география”, ”Английски език и биология” и „Немски език”.
През новата учебна година в Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в съседния град също ще функционират 4 на брой паралелки – две по специалността „Системно програмиране” и две по специалността „Компютърна техника и технологии”.