Вече се знае, че се възстановява мъжкият отбор на ФК „Чавдар” Етрополе. Нещо повече, отборът е сформиран и втора седмица се водят усилени тренировки. По два пъти в седмицата. Работи се изцяло  на пълни аматьорски начала, защото финансите на отбора са оскъдни. Да не кажем, че въобще няма никакви средства.
Утре, събота, от 10:00 часа преди обяд ще играят контрола с „Ботев” Ихтиман. Срещата е в Етрополе върху изкуствения терен на помощното игрище.
Договорени са контролни срещи с отбора на Ябланица и със „Спартак” Плевен. Ще се търси възможност да се осъществи такава и с по-силен отбор 
Определени са 18-те състезатели, юноши-старша възраст – U-19. Те са предимно от Етрополе, преминали през школата на „Чавдар”. Треньор на отбора е Красимир Стоев с помощник Петко Петков.
Тази година ще играят в А Областна група, заедно с отборите на Ихтиман, Драгоман, Искрец, вероятно и Правец. Общо в групата са 20 отбора и ще бъде разделена на две подгрупи от по 10 отбора. 
Състезанията ще започнат през първата половина на септември. Нещата около първенството ще се уточняват в сряда, на 20 август.
Целта на отбора е за една година да се прескочи областната група и да влезе във В републиканска група. Тя е разделена на 4 под групи, като нашият отбор ще играе с Благоевград, Кюстендил, Пазарджик и София.
Тенденция е след още една година да се върнат като отбор от Б републиканска група.
В момента се работи върху идеята мъжкият отбор и тези от Школата от догодина да станат общински.