На 17.07.2016г. в град Черноморец се проведе деветият републикански шампионат по многобой "Млад командос" под егидата на Алианс Български Командоси и Съюза на парашутистите в България.
Първото място завоюва отборът на гр.Етрополе, следван от отборите на гр.Каварна и София.
Отборът на Етрополе спечели първите места на състезанието по движение по азимут, щафетата по плуване, стрелбата с пушка, стрелба с олимпийски лък и пълнене на пълнител.
Отборът на Каварна се наложи в дисциплината забиване на шурикен, а този на София в дисциплината хвърляне на граната в цел.
Индивидуално първо място в стрелбата с лък завоюва Женя Живкова, следвана от Ивайло Георгиев. На стрелбата с пушка на първо място се класира Румен Андреев, а на трето - Женя Живкова.
На пълнене на пълнител отново бе фаворит командирът на отряда Женя
Живкова, а на второ капитанът на отбора Иван Петров.
Отлично се представиха в плуването и ориентирането Марин Василев
и Георги Василев, Иван Петров, Румен Андреев и Женя Живкова. 
Най-добро постижение на забиване на шурикен постигна Христо Чипев,
а на граната Делян Стоичков и Николета Андреева.
О.р. полк.инж.Васил Христов изказва служебна благодарност на инструкторите Стамболов, Кочанов, Василеви и педагог Вутова за проявената активност по време на подготвителния лагер.
          
Ръководствата на Алианс Български Командоси и Съюза на Парашутистите в България изказват благодарност на кметовете и Общинските ръководства на град Етрополе и Черноморец за помощта при организиране и провеждане на шампионата.



ПРЕСЦЕНТЪР НА АБК
ПРЕСЦЕНТЪР НА СПБ